10 lucruri: Când nu trăim la înălțime

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne subliniază reversul la episodul anterior: că din păcate când credința nu este trăită, catolicii pot face și lucruri rele sau deosebit de rele.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 58 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul patru: nu ne ridicăm mereu la înălțimea chemării noastre de catolici. Oricine a urmărit presa în ultimii 12-15 ani știe aceasta. Sunt momente în care noi, catolicii, în special clericii, dar și alții, nu am trăit chemarea înaltă de creștini, de a fi sursă de lumină în viețile altora, ci i-am rănit pe alții de pe pozițiile noastre. Căci suntem și umani.

Ar trebui să fim prietenoși, primitori și voioși, ar trebui să fim persoane care nu rănesc pe alții, dar… dar… o facem. Suntem oameni! Nu încercăm să ascundem aceste erori. Uneori, cea mai dureroasă experiență a fost provocată când am fost răniți în trecut un preot sau o persoană consacrată sau cineva care pretindea că este catolic.

Poate am vizitat o parohie catolică și nu ne-am simțit bine primiți. Vrem să vă spunem că ne pare rău dar și să vă rugăm să reveniți. Vă rugăm să reveniți. Dacă ați avut vreodată o experiență neplăcută într-o biserică catolică sunt multe alte locuri în comunitățile noastre unde puteți veni.

Prin rugăciunile noastre și prin slujirea celorlalți încercăm să arătăm iubirea pentru Cristos în tot ceea ce facem și mai des o facem decât nu o facem. Dar pentru că suntem umani, ne bazăm pe Isus, ne bazăm pe ajutorul Său și știm că El este cel ce ne conduce mai profund în iubirea Sa și pe calea mântuirii. Și dorim să fiți alături de noi în umanitatea noastră și în slăbiciunile noastre, dar și pe calea mântuirii, pe care ne-a chemat Domnul.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.