10 lucruri: Despre Fecioara Maria

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne discută aici despre Fecioara Maria, dat fiind că sunt creștini care nu înțeleg de ce pentru catolici este atât de importantă Mama lui Isus.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 5 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul cinci: Deși nu ne închinăm ei, credem că Mama lui Isus, Maria, este foarte specială. Acesta este din nou unul dintre acele spații de neînțelegere și confuzie cu mulți dintre frații noștri din comunitatea creștină. Ei cred că, dată fiind marea noastră devoțiune față de Maria, noi am vedea-o cumva egală cu Dumnezeu, sau chiar o zeiță.

Noi credem de fapt că Maria este cea mai mare dintre toți sfinții, și credem de asemenea că ne permite să creștem într-o relație personală cu ea la fel ca în cazul unui prieten bun. Foarte probabil acel prieten bun al Dvs are o mamă, un tată, și probabil le apreciați rolul în a-l face pe prietenul vostru să fie cine este. Isus însuși a avut o Mamă, Maria, și la fel cum ați cere unui membru al familiei să se roage pentru Dvs noi îi cerem Preasfintei Marii să se roage pentru noi și pentru toți cei ce îl caută pe Domnul Isus.

Când vizitați bisericile catolice și vedeți toate reprezentările Preacuratei Maria și vedeți modul în care ne este prezentată o veți vedea adesea cu mâna dreaptă indicând spre Fiul ei, în rugăciune, deoarece ea mereu indică spre Isus. Ea mereu spune: „Nu este vorba de mine, ci de El, de Domnul!”

Noi ne rugăm deci Mariei ca fiind cea mai apropiată de Fiul ei, ca mijlocul prin care Fiul ei s-a făcut prezent în lume, și îi cerem ajutorul ei mijlocitor ca să ne conducă la Fiul ei, să ne ajute să creștem în credință și să răspândim Vestea cea Bună oriunde am merge: că Fiul ei, Isus, este Domnul. Laudă să îi fie Lui în vecii vecilor.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.