10 lucruri: Isus este cu noi în Sacramente

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne vorbește despre faptul că Isus își continuă prezența Sa între noi – reală!!! – prin Sacramente.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 3 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul șapte: Noi credem că un mod în care Isus își ține promisiunea de a fi cu noi îl reprezintă Sacramentele Bisericii. Suntem persoane în trup: vedem, atingem, gustăm, mirosim, auzim… Așa suntem noi, așa intrăm în contact cu lumea și o cunoaștem. Dumnezeu ne-a făcut astfel.

În Sacramentele Bisericii avem ocazia să experimentăm prezența Domnului la un nivel fizic, al trupului. Este complementar întâlnirii noastre cu El în cuvintele Bibliei. În Cuvânt și în Sacramente Isus ne invită la o relație personală cu El, dar noi credem și știm că în Sacramentele Bisericii are loc acea întâlnire reală și divină. Nu este simbolică pentru noi!

Noi credem că Isus, Domnul și Mântuitorul nostru, Cristosul care acum este înviat și glorificat este prezent în mod real în Sacramentele Bisericii, pentru ca să putem fi hrăniți de El, spălați de El, întăriți de El, vindecați de El și să creștem în iubirea noastră pentru El în fiecare zi. Ca să fim puternici, să fim acei buni creștini, după cum suntem chemați ca și catolici să fim, și să răspândim Vestea cea Bună oriunde am merge că El este Domnul, și Lui să îi fie slava în vecii vecilor.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.