10 lucruri: Liturghia noastră este unică

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne vorbește despre Sfânta Liturghie, pe care catolicii o celebrează răspunzând cerinței lui Isus Cristos.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 59 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul opt: Liturghia noastră, în special Liturghia duminicală, este unică, în sens bun. Isus Cristos, care ne iubește atât de mult, înainte să moară ne-a oferit modelul pentru celebrarea Euharistiei. A spus: „Faceți aceasta în amintirea Mea”, în timp ce oferea pâinea și potirul, și a spus că va fi prezent cu adevărat în aceste daruri oferite și în această adunare.

Isus a murit și a înviat, și dorește să ne mântuiască pe toți din păcat și din moarte. Această ofertă, această Liturghie, ne permite să fim prezenți la acea jertfă bineplăcută, să facem parte din această jertfă într-un mod ce depășește istoria. Și împreună să îi fim pe plac Tatălui ceresc prin serviciul liturgic. Acest serviciu, așadar, această Liturghie este ceva primit de la Domnul nu doar pentru a continua jertfa perpetuă de pe cruce ci și pentru a fi hrăniți și întăriți de El în celebrarea Euharistiei.

Serviciile de rugăciune sunt minunate, discursurile pot să inspire, dar doar în Liturghie împlinim porunca dată de Isus de a face aceasta „în amintirea Mea”. Și vă invităm pe toți să veniți, să fiți împreună cu noi, pentru ca și Dvs să fiți parte a acestei mari celebrări a Liturghiei și să fiți demni, așa cum căutăm toți să fim, ca să primiți Trupul și Sângele Său, darul pe care ni-l face, hrana pentru călătoria vieții în care căutăm să devenim, zi de zi, tot mai mult Trupul Său, tot mai conformi cu Persoana Sa.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.