Spovada este grea

Sf. Ioan Gură de Aur

Spovada este grea. Să mă spovedesc? Mi se pare prea greu. Multă bătaie de cap. Aș spune că este chiar imposibil de făcut așa ceva.

Nu cumva trebuie să cheltuiască cineva bani în această situație? Nu cumva trebuie să meargă un drum lung? Nu cumva această vindecare produce dureri și chinuri? Sacramentul Spovezii este lipsit de cheltuială, dar și de durere, și mai este și dătător de vindecare rapidă. Conform râvnei celui care vine la Spovadă, Dumnezeu îi dăruiește leacuri pentru rănile sale.

Cere cumva de la noi ceva greu de realizat și imposibil? Este nevoie de înfrângerea inimii, de evlavia gândului, de mărturisirea greșelii și de stăruință. Și nu dăruiește doar vindecarea rănilor sau curățirea de păcatele noastre, ci și îndreaptă pe cel care mai înainte a fost îngreunat de multe păcate grele. Ce mare este iubirea Sa de oameni și ce bunătate peste măsură! Pe cel care a păcătuit îl arată de îndată ca drept, atunci când își mărturisește păcatele și cere iertare și arată o statornicie în bine în viitor.

Sf. Ioan Gură de Aur
Predica 20 la Geneză

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 11 decembrie 2016
ID intern: 00418