10 lucruri: Catolicii vor colaborarea oamenilor de bunăvoință

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne subliniază deschiderea pe care o au catolicii de a colabora cu toți oamenii de bunăvoință.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 10 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul nouă: Dorim ca oamenii de bunăvoință să conlucreze cu noi, să construim împreună o civilizație și un loc al iubirii în această lume. Noi, catolicii, nu suntem un popor separat de cultură, de comunitate… Nu suntem un cult sau o sectă care să mergem în deșert sau să ne separăm fizic de ceilalți. Suntem oameni care trăim în lume și căutăm să fim oameni ai milostivirii, oameni de bunăvoință.

Oamenii de bunăvoință știu că unele comportamente sunt mai bune decât altele. Ne dorim să lucrăm cu toți oamenii, nu după opinii privind ce este bine și ce este greșit, ci discernând cu adevărat cele mai bune direcții de acțiune pentru indivizi și pentru comunitate. Oamenii de bunăvoință, dincolo de credință, vin în tot felul de „forme”, „dimensiuni” și „culori”. Din iubire și respect pentru ceilalți, încercăm să lucrăm împreună și să știm că facem voia lui Dumnezeu.

În deschiderea noastră spre comunitate, ca și creștini, noi îi invităm mereu și pe alții să ni se alăture în a-i hrăni pe cei flămânzi, a le da adăpost celor fără locuință, a-i îmbrăca pe cei goi, a-i primi pe străini, a-i vizita pe cei bolnavi, a-i îngriji pe cei slabi, a-i educa pe tineri și mai puțin tineri, a-i primi și a fi alături de bătrâni, orice ar fi. Este parte a lucrării Domnului.

Astfel sperăm să fim văzuți ca oameni de bunăvoință iar într-o zi poate să ni se alăture dincolo de munca socială, inclusiv în „munca” de credință și de cult, pentru ca împreună să construim împărăția lui Dumnezeu în această lume și să continuăm să răspândim oriunde mergem Vestea Bună că Isus este Domnul și Lui să îi fie slava în vecii vecilor.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.