Despre

acest proiect
Suntem Cristofori, adică „purtători de Cristos”. Suntem tineri, familiarizați cu mediul virtual și, mai presus de toate, suntem entuziaști când vine vorba de lucrurile în care credem.

Misiunea noastră este, deci, a răspândi în mediul virtual bucuria pe care ne-o oferă nouă credința: prin imagini, texte, materiale video și tot ceea ce ne pune la dispoziție tehnologia de astăzi. Vrem să fim apostoli în spațiul digital, să facem ca Dumnezeu să ajungă la cât mai mulți oameni, prin mijloacele timpului nostru. Ceea ce facem considerăm a fi o formă de evanghelizare, dar operată în mare parte de la tastatură.

Sf. Cristofor

Numele de cristofori – și chiar și logoul, desigur – duce cu gândul la Sf. Cristofor, cinstit atât în tradiția apuseană cât și în cea răsăriteană. Cristofor, având o statură impresionantă, purta oamenii de pe o parte pe alta a unui râu. Conform unei legende, într-o zi unul din cei care doreau să treacă râul era un mic copil. L-a luat în spate și a început să treacă râul, dar cu fiecare pas Cristofor simțea pe umeri o greutate tot mai mare, încât se temea chiar să nu cadă în râu să se înece. Copilul s-a prezentat apoi ca fiind Isus, iar greutatea mare a explicat-o prin greutatea lumii pe care o poartă pe umerii Săi. Conform martirologiului roman, Cristofor ar fi murit ca martir în timpul persecuţiei împăratului Decius, fiind străpuns de săgeţi după ce nu a murit în foc.

Pentru mai multe informații vezi acest articol.

Χριστοφορος = Christo-phoros = purtător de Cristos

Toți suntem Cristofori

La audiența generală jubiliară din 30 ianuarie 2016, Papa Francisc a subliniat că noi toți suntem „Cristofori”.

Din ziua Botezului îi este dat fiecăruia dintre noi un nume nou adăugat la cel pe care deja îl dau mama și tata, și acest nume este „Cristofor”: toți suntem „Cristofori”. Ce înseamnă? „Purtători ai lui Cristos”. Este numele atitudinii noastre, o atitudine de purtători ai bucuriei lui Cristos, ai milostivirii lui Cristos. Fiecare creștin este un „Cristofor”, adică un purtător al lui Cristos!

Poți citi integral discursul papal.

Cristofori în spațiul digital

Cristofori.ro

Proiectul nostru pornește de la o realitate incontestabilă: numărul celor care folosesc internetul este atât de mare încât pe bună dreptate se vorbește despre un nou continent – cel digital. Dorim să ne alăturăm eforturilor Bisericii Catolice de a-l vesti pe Cristos inclusiv în acest continent digital, iar pentru aceasta ne putem la dispoziție talanții noștri