10 lucruri: Iubim Biblia

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne arată că Biblia este prețuită de catolici. În ciclul de trei ani (în ritul latin) se parcurge 85% din Biblie.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 0 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul doi: iubim Biblia! Sunt mulți creștini care cred în mod greșit că Biserica Catolică ține doar la ritualuri, doar la Liturghie și la celebrarea Sacramentelor, că de fapt noi nu proclamăm, nici nu iubim, Cuvântul lui Dumnezeu găsit în Biblie. Dar noi proclamăm Sfânta Scriptură la Liturghia zilnică; o proclamăm de fiecare dată când celebrăm un Sacrament; și o proclamăm mai ales duminica, când avem cel puțin trei lecturi din Biblie.

De-a lungul celor trei ani ai ciclului de lecturi noi, catolicii, ascultăm aproape 85% din Biblie proclamată public. Aceasta pe lângă lecturile personale. Rugăciunile de la Liturghie și multe dintre rugăciunile personale folosesc cuvinte din Biblie. (Aceste rugăciuni) se bazează pe Scriptură, o au la temelie, prin modul în care au fost scrise. În procesul de învățare și de formare a copiilor și a tinerilor, chiar și a noastră, a adulților, folosim Scriptura ca parte a educației. Este parte constitutivă, ceva ce folosim în mod repetat. Ne încurajăm credincioșii să citească zilnic din Biblie, să ia cuvintele Domnului și să le pună în inimile lor și în rugăciunile lor.

Deci noi, catolicii, suntem oameni ai Bibliei. Dar și oameni ai ritualurilor, dar Biblia și ritualurile nu sunt lucruri complet separate ci sunt profund încorporate în viața de credință pe care o împărtășim ca și creștini, ca și catolici.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.