10 lucruri: Rolul autorității Bisericii

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne discută aici autoritatea Bisericii, care este greșit înțeleasă de mulți, dar atât de importantă pentru catolici.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 3 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul șase: Structurile noastre de autoritate ne ajută să oferim o învățătură clară și consecventă. Știm că Isus a promis că Duhul Sfânt va feri Biserica (în sensul de comunitate, ca întreg) de erori în învățătura doctrinară și morală. Este o sarcină exigentă! Dar fiți atenți că am spus Biserica, adică la nivel colectiv. Nu se face la nivel individual, ci cu puterea Duhului Sfânt, încorporat și dăruit Bisericii.

Iar promisiunea făcută de Isus îi cheamă pe succesorii Apostolilor, adică Episcopii ca mine, din toată lumea, să învețe în numele Său, cu autoritate, în iubire. Aici avem o piatră de poticnire pentru mulți, pentru că în aceste vremuri multe lucruri sunt relative. Dar noi suntem o Biserică ce crede cu tărie în tezaurul de credință și de tradiție.

Cred că, în multe feluri, în această lume, când căutăm adevărul, când căutăm stabilitatea, acest tezaur de credință slujește ca o mare stâncă, stânca lui Petru, dacă doriți, pe care oamenii se pot regăsi pe sine, pot găsi ajutorul atunci când se ivesc încercările vieții.

Astfel, în timp ce suntem o Biserică atât de umană, suntem și o Biserică binecuvântată cu darul Duhului apoi cu tradiția, istoria și o viață ce permite să cunoaștem adevărul și ne permite să continuăm drumul în acest adevăr, ca Biserică și ca credincioși, să creștem în iubirea pentru Isus Cristos, zi de zi, în timp ce răspândim Vestea cea Bună.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.