10 lucruri: Suntem creștini

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne dorește să clarifice din start: catolicii sunt creștini.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 30 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Primul lucru. Numărul unu: suntem creștini! Aici, în Indiana, unde trăiesc, lucrez și celebrez alături de atâția catolici minunați, auzim de nenumărate ori întrebarea: „Ești creștin sau ești catolic?” Se pare că la mulți dintre frații noștri protestanți li s-a fixat cumva ideea că noi nu suntem creștini. Auzim des aceasta.

Iar răspunsul nostru este: Da, da, suntem catolici și da, suntem creștini. Isus Cristos este în centrul vieților noastre la nivel personal. Este Domnul și Mântuitorul nostru. Este cel pe care îl iubim și în a cărui iubire dorim să creștem zi de zi. Dar este și cel care ne face să fim Trupul lui Cristos, membri ai Bisericii Sale.

Credem că Isus a întemeiat Biserica Catolică pe temelia apostolilor ca să slujească drept calea adevărată prin care să ne găsim calea spre El. În această Biserică, individual și colectiv, ne trăim chemarea la a răspândi Vestea cea Bună oriunde am merge. Acesta este Domnul. Lui să îi fie slava în vecii vecilor.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.