A fost botezat pentru că...

Ven. Fulton J. Sheen

Domnul nostru Isus a fost botezat pentru că făcea parte din întregul proces de golire de Sine, de smerire, de Întrupare. Cum putea fi sărac alături de noi, dacă nu s-ar fi conformat într-un fel sărăciei noastre? Cum putea să vină printre oamenii păcătoși pentru a-i răscumpăra, dacă nu ar fi dezvăluit și necesitatea curățirii de păcate?

Nu a fost nevoie ca Fericita noastră Mamă să se supună ritului de purificare, întrucât nu a fost nevoie ca Domnul nostru să se supună ritului Botezului lui Ioan. El nu avea nevoie personal de ștergerea păcatelor, dar și-a asumat o natură conectată la umanitatea păcătoasă. Deși era fără păcat, s-a arătat tuturor oamenilor ca un păcătos, așa cum a făcut-o și pe cruce. De aceea a intrat în Iordan, cu toți ceilalți păcătoși, cerând botezul penitenței „spre iertarea păcatelor”.

Ven. Fulton J. Sheen
(Despre Sacramente)

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Cunoști viața Venerabilului Fulton J. Sheen?

Citește despre viața lui (Wikipedia, eng)
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 12 ianuarie 2020
ID intern: 00604