Adventus

Augustine Institute

În contextul special de pandemie, acest documentar permite catolicilor din toată lumea să se unească și să facă un pelerinaj spiritual în Țara Sfântă și să vadă locurile asociate cu nașterea lui Cristos.

Clipul este subtitrat în română (traducerea: Radu și Oana C.). Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 33 min 12 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
[etichete]
„La început… Dumnezeu a creat cerurile și pământul.” I-a creat pe primii noștri părinți după propriul Său chip și a încredințat întreaga lume grijii lor. dar ei au spus „nu” și am căzut în păcat.

ADVENTUS
un pelerinaj spiritual

Adam și Eva au fost exilați din Eden, casa lor. Lumea era „stricată”, noi eram „stricați”. Dar Dumnezeu nu ne-a abandonat și omenirea a pornit în marele pelerinaj căruia îi spunem istoria mântuirii, călătorind cu promisiunea unui Mântuitor care va veni la noi… într-un moment anume și într-un loc anume.

ȚARA SFÂNTĂ

Pelerinii vin în Țara Sfântă pentru a fi în chiar acele locuri în care Dumnezeu a venit să își mântuiască poporul. Ei vin să vadă locul unde Mântuitorul a fost vestit de un înger, așteptat de Maria și Iosif și adorat de păstori și magi. Să facem un pelerinaj spiritual pentru a experimenta narațiunea Adventului. Adventul este un timp de așteptare. Este un timp în care ne pregătim retrăind așteptarea pe care Israelul o avea pentru venirea unui Mântuitor. Este un timp în care ne amintim de venirea lui Cristos în trup, pentru a anula păcatul primilor noștri părinți, Adam și Eva, în grădină. Începem narațiunea noastră cu un alt cuplu: Zaharia și Elisabeta. Ei reprezintă Israelul. Numele lor: Zaharia – „Dumnezeu își amintește”, Elisabeta – „Promisiunea lui Dumnezeu”. Dumnezeu își amintește de promisiunea Lui și acum va acționa.