Arată-i soției că o apreciezi foarte mult

Sf. Ioan Gură de Aur

Arată soției tale că o apreciezi foarte mult și că, ea fiind acolo, tu preferi să fii acasă și nu altundeva. Arată-i că o preferi înaintea tuturor prietenilor tăi și că este chiar mai presus de copiii pe care ți i-a dat. Pe ei îi iubești datorită ei.

Sf. Ioan Gură de Aur,
Comentariu la Efeseni, 20

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Scurtă reflecție

Pentru a pune aceasta în practică, soțul și soția trebuie să își facă timp unul pentru celălalt. În loc să lase munca să devină prioritară, atât soțul cât și soția trebuie să pună familia pe primul loc. Aceasta înseamnă să vină acasă mai devreme decât târziu, dacă nu lucrează acasă. De asemenea înseamnă să depășească orice tendință de a gândi că o carieră în lumea profesională „împlinește” mai mult decât a fi un bun soț și un bun părinte.

Dumnezeu dă soțului și soției vocația de a se iubi unul pe altul. Soțul trebuie să acorde prioritate soției sale, iar soția trebuie să îi acorde prioritate soțului. Oricâtă atenție ar da părinții copiilor lor, copiii se simt siguri doar cât ei văd că tată și mama se iubesc reciproc. Copiii se simt confuzi, se răzvrătesc și sunt plini de resentimente când tatăl și mama nu se înțeleg. (Credința explicată astăzi, Joe Babendreier)

Alte informații

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 5 iulie 2016
Index intern: 00241