Care este acțiunea Spiritului Sfânt în viața mea?

YouCat

Care este acțiunea Spiritului Sfânt în viața mea?

Spiritul Sfânt mă face să fiu deschis față de Dumnezeu; mă învață să mă rog și mă ajută să fiu disponibil pentru ceilalți.

Augustin numește Spiritul Sfânt „oaspetele tăcut al sufletelor noastre”. Oricine dorește să simtă prezența Sa trebuie să facă liniște. Adesea acest Oaspete vorbește foarte încet în noi și cu noi, de exemplu în vocea conștiinței sau prin alte impulsuri interioare și exterioare. A fi „temple ale Spiritului Sfânt” înseamnă a fi prezenți, trup și suflet, pentru acest Oaspete, pentru Dumnezeu în nou. Trupul nostru este de aceea, într-un fel, locuința lui Dumnezeu. Cu cât suntem mai deschiși față de Spiritul Sfânt din noi, cu atât El devine mai mult Stăpânul vieților noastre și cu atât mai rapid ne va oferi chiar și astăzi carismele pentru edificarea Bisericii. Și astfel, în locul faptelor trupului, în noi vor crește roadele Spiritului.

YouCat, nr. 120

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Fragmentul este din catehismul pentru tineri intitulat „YouCat”. Acesta este disponibil în limba română, de la Editura Sapientia. Mai sus este traducerea noastră, după varianta în limba engleză.

Cumpără YouCat

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 21 iunie 2016
ID intern: 00222