Ce înseamnă că Dumnezeu este Tată

pr. Mark-Mary Ames CFR

Dumnezeu Tatăl și pofta de nachos – care să fie legătura? Pr. Mark-Mary Ames CFR, cunoscut pentru podcastul „Rozariul într-un an”, vorbește în această conferință din cadrul evenimentul SEEK24 despre Dumnezeu Tatăl și modul în care ne raportăm la El. Ne putem raporta ca un chiriaș, ca un prizonier sau ca fiu/fiică. Până nu reflectăm serios la relația pe care o avem cu Tatăl s-ar putea să trăim inconștient într-un raport greșit cu Creatorul nostru. Traducere: Oana și Radu C.

În momentul publicării, subtitrarea în română este disponibilă doar pe Cristofori.ro, nu și pe YouTube, în clipul original.

La Editura Viața Creștină i-a apărut cartea „Cum să crești în sfințenie. Pași mici pentru progrese spirituale mari”. O recomandăm cu drag!

Durată: 31 minute și 29 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
Etichete:

„O, Tatăl vă iubește!” „Bine, super! Ce drăguț!” Contează? Contează cu adevărat? De ce contează? Catehismul Bisericii Catolice spune astfel, chiar pe la început: după cădere, după primul păcat al lui Adam și al Evei, toate păcatele ulterioare vor fi un rezultat al neascultării și al lipsei încrederii în bunătatea lui Dumnezeu. Rana principală care provoacă păcatul este lipsa încrederii în bunătatea lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, rana principală care trebuie vindecată pentru propria noastră fidelitate și sfințenie este necunoașterea iubirii, bunătății și naturii Tatălui nostru. Și astfel, prieteni, înțelegem de ce este greu. Nu trebuie să vă explic sau să vă dovedesc de ce ar putea fi dificil să te încrezi în bunătatea lui Dumnezeu.

Experiențele noastre de viață, cu tații noștri, mamele, prietenii, familia, sănătatea noastră fizică, mintală, propriile noastre păcate, toate aceste lucruri se adună și apoi acuzatorul intră în joc și pune această întrebare foarte grea: Este Dumnezeu cu adevărat bun? Și în realitate, cu tot ce se întâmplă în viețile noastre, este o întrebare grea. La ce ne vom uita, ce vă voi propune este că Sf. Francisc ne arată calea: el răspunde așa cum trebuie noi să răspundem la această întrebare, pentru a găsi răspunsul autentic. Dar există și alte câteva moduri în care vom fi tentați și de multe ori vom răspunde. În fața acestei întrebări, avem în principiu trei opțiuni. Numărul 1 este să devenim un chiriaș, să devenim un chiriaș. Numărul 2 este să devenim un prizonier. Numărul 3 este să rămânem un fiu sau o fiică.