Ce s-a întâmplat la Rusalii?

YouCat

Ce s-a întâmplat la Rusalii?

La 50 de zile de la Înviere, Domnul a trimis Spiritul Sfânt să coboare din cer asupra discipolilor Săi. Atunci a început timpul Bisericii.

La Rusalii, Spiritul Sfânt i-a transformat pe apostolii temători în mărturisitori curajoși ai lui Cristos. Într-un timp foarte scurt au ajuns să se boteze cu miile: a fost ziua de naștere a Bisericii. Miracolul limbilor de la Rusalii arată că Biserica există pentru toți oamenii încă de la început. Ea este universală (termenul latin pentru grecescul kat’holon, catolic) și misionară. Vorbește tuturor oamenilor, depășind barierele etnice și lingvistice și poate să fie înțeleasă de toți. Până astăzi, Spiritul Sfânt este „sufletul” Bisericii, principiul esențial al vieții ei.

YouCat, nr. 118

Etichete: *

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Fragmentul este din catehismul pentru tineri intitulat „YouCat”. Acesta este disponibil în limba română, de la Editura Sapientia. Mai sus este traducerea noastră, după varianta în limba engleză.

Cumpără YouCat
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 19 iunie 2016
ID intern: 00218