Comuniunea în familie, cale de sfințenie

Papa Francisc

Comuniunea în familie trăită bine este o adevărată cale de sfințenie în viața de zi cu zi și de creștere mistică, un mijloc de unire intimă cu Dumnezeu. În fapt, exigențele de fraternitate și de comunitate ale vieții în familie sunt o ocazie de deschidere tot mai mare a inimii și, astfel, de mai deplină întâlnire cu Domnul. […] Astfel, cei care au aspirații spirituale profunde nu trebuie să considere că familia îi împiedică în creșterea în viața în Spirit, ci să o vadă ca pe o cale pe care Domnul o folosește pentru a-i conduce la înălțimile uniunii mistice.

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 316

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Scurtă reflecție

Iată un mesaj care nu este nou, dar totuși nu îl auzim (sau nu vrem să îl auzim) prea des: căsătoria = cale de sfințenie, cale ce conduce spre înălțimile uniunii mistice! O sfințenie care nu se modelează nici nu se face vizibilă prin predici răsunătoare, prin vindecări miraculoase sau convertiri în masă, ci în viața de zi cu zi.

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 9 aprilie 2016
ID intern: 00083