Credința este o flacără

Papa Francisc

Credința este o flacără care devine tot mai vie cu cât se împărtășește, cu cât se transmite mai mult, pentru ca toți să îl poată cunoaște, iubi și mărturisi pe Isus Cristos care este Stăpânul vieții și al istoriei.

A împărtăși experiența credinței, a mărturisi credința, a vesti Evanghelia este un mandat pe care Domnul îl încredințează întregii Biserici, și ție; este o poruncă ce nu se naște din voința de dominare, din voința de putere, ci din forța iubirii, din faptul că Isus cel dintâi a venit în mijlocul nostru și nu ne-a dat ceva din El, ci ni s-a dăruit în întregime pe El însuși, El și-a dat viața pentru a ne mântui și a ne arăta iubirea și milostivirea lui Dumnezeu. Isus nu ne tratează ca pe niște sclavi, ci ca pe niște persoane libere, ca pe niște prieteni, ca pe niște frați; și nu numai că ne trimite, ci ne și însoțește, fiind mereu alături de noi în această misiune de iubire.

Papa Francisc

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Citatul este din predica susținută de Papa Francisc la Liturghia de încheiere a Zilei Mondiale a Tineretului 2013, din Rio de Janeiro.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 5 octombrie 2016
ID intern: 00321