Credința încearcă să înțeleagă

Catehismul Bisericii Catolice

„Credința încearcă să înțeleagă”: este inerentă credinței dorința credinciosului de a-l cunoaște mai bine pe Acela în care și-a pus credința și de a înțelege mai bine ceea ce a revelat El; o cunoaștere mai pătrunzătoare va determina, la rândul ei, o credință mai mare, tot mai înflăcărată de iubire. Harul credinței deschide „ochii inimii” (Ef 1, 18) spre o înțelegere vie a conținuturilor Revelației, adică a ansamblului planului lui Dumnezeu și al misterelor credinței, al legăturii lor între ele și cu Cristos, centrul misterului revelat. Or, „pentru ca înțelegerea Revelației să se adâncească mereu mai mult, Duhul Sfânt desăvârșește necontenit credința prin darurile sale”. Astfel, după expresia Sfântului Augustin, „cred pentru a înțelege și înțeleg pentru a crede mai bine”.

Catehismul Bisericii Catolice, nr. 158

Etichete: *

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Fragmentul este din Catehismul Bisericii Catolice, din partea I (Mărturisirea de credință), secțiunea I (Cred-Credem), capitolul III (Răspunsul omului dat lui Dumnezeu).

Citește online

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 24 ianuarie 2017
ID intern: 00476