Creștinul nu spune „Tatăl meu”, ci „Tatăl nostru”

Papa Benedict al XVI-lea

Mi-e îmi place mai ales cartea Sf. Ciprian despre „Tatăl nostru”, care m-a ajutat mult să înțeleg mai bine și să recit mai bine „rugăciunea Domnului”: Ciprian învață cum tocmai în „Tatăl Nostru” îi este dat creștinului modul corect de a se ruga; și subliniază că această rugăciune este la plural, „pentru ca cel care se roagă să nu se roage doar pentru sine. Rugăciunea noastră – scrie – este publică și comunitară și, când noi ne rugăm, nu ne rugăm pentru unul singur, ci pentru tot poporul, pentru că suntem una împreună cu tot poporul” (Rugăciunea Domnului 8). Astfel rugăciunea personală și cea liturgică se prezintă puternic legate între ele. Unitatea lor provine din faptul că ele răspund aceluiași Cuvânt al Domnului.  Creștinul nu spune „Tatăl meu”, ci „Tatăl nostru”, chiar și în intimitatea unei camere închise, pentru că știe că în orice loc, în orice împrejurare, el este membru al unuia și aceluiași Trup.

Papa Benedict al XVI-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Citatul este din discursul susținut la audiența generală din 6 iunie 2007, parte a unor cateheze despre Sfinți ai Bisericii Primare.

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 14 mai 2016
ID intern: 00155