Crucea arată monstruozitatea păcatelor noastre

Papa Francisc

O, Doamne Isuse, Fiul lui Dumnezeu, victimă nevinovată a răscumpărării noastre, în fața stindardului Tău regesc, în fața misterului Tău de moarte și de glorie, în fața crucii Tale, îngenunchem, rușinați și plini de speranță, și îți cerem să ne speli în baia sângelui și apei care au ieșit din Inima Ta sfâșiată; să ierți păcatele noastre și greșelile noastre.

Îți cerem să îți amintești de frații noștri răpuși de violență, de indiferență și de război; îți cerem să rupi lanțurile care ne țin prizonieri în egoismul nostru, în orbirea noastră voluntară și în vanitatea calculelor noastre lumești.

O, Cristoase, îți cerem să ne înveți să nu ne rușinăm niciodată de crucea Ta, să nu o instrumentalizăm ci să o cinstim și să o adorăm, pentru că Tu ai arătat prin ea monstruozitatea păcatelor noastre, măreția iubirii Tale, nedreptatea judecăților noastre și puterea milostivirii Tale. Amin.

Papa Francisc
(Vinerea Mare 2017)

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Citatul este din rugăciunea rostită de Papa Francisc după celebrarea Căii Crucii la Coloseumul din Roma, în Vinerea Mare din 2017.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 15 aprilie 2017
ID intern: 00568