Cultura efemerului, drum spre moarte

Sf. Ioan Paul al II-lea

O cultură răspândită a efemerului, care conferă valoare la ceea ce place și pare frumos, ar vrea să ducă la convingerea că pentru a fi fericiți este necesară îndepărtarea crucii. Este prezentat ca ideal un succes ușor, o carieră rapidă, o sexualitate desprinsă de simțul responsabilității și, în final, o existență centrată pe afirmarea de sine, deseori fără a-i respecta pe ceilalți.

Deschideți însă bine ochii, dragi tineri: acesta nu este un drum care dă viață, ci drumul care scufundă în moarte. Isus spune: „Cel care va voi să își salveze viața o va pierde, dar cel care își va pierde viața pentru mine, o va salva”. Isus nu ne amăgește: „Ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă se pierde și se distruge pe sine însuși”. Cu adevărul cuvintelor Sale, care par dure, dar umplu inima de pace, Isus ne descoperă secretul vieții autentice.

Papa Ioan Paul al II-lea,
mesajul pt. ZMT 2001

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Oh, cât ne-am dori ca să poată fi scoasă crucea din viețile noastre! Sub influența culturii actuale, visăm la o viață fără suferință. Ceea ce este fără îndoială admirabil, dacă nu am confunda viața viitoare cu viața de acum. Fericirea este de dorit! Am fost creați pentru fericire! Dar drumul spre ea este o punte de lemn numită cruce. Orice alt drum este spre moarte.

Alte informații

Citatul este din mesajul Papei Ioan Paul al II-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului din anul 2001.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 22 aprilie 2016
ID intern: 00111