Cum ar citi Isus ziarul?

Michel Quoist

Cum ar citi Isus ziarul? L-ar interesa știrile? Care anume? Dar de fapt ar citi vreun ziar? Ce reclamă bună ar fi: „Suntem ziarul citit de Isus!”

Dacă ar veni astăzi Isus în mijlocul nostru, cum ar citi El ziarul? Este sigur că l-ar citi. Ar fi imposibil să nu îl intereseze știrile din întreaga lume! Cred că ar căuta mai întâi cele mai adevărate știri, care conțin cele mai puține emoții și respectă adevărul pe care îl iubește. Dar ce ar reprezenta pentru El acele „știri” devorate de milioanele de oameni însetați de spectaculos? Rubrici de știri neplăcute, plăcute, dezgustătoare, hazlii, groaznice? Ar fi subiecte de discuții, suspin, pasiune sau ură?

Ar descoperi toate acestea, dar în spatele acestei vieți chircite ar vedea Împărăția Tatălui Său, care progresează sau regresează. Citind ziarul, Isus ar citi știrile despre Împărăția lui Dumnezeu: Ce-au devenit frații mei, care sunt membrele vii ale Trupului Meu? În ce etapă se află formarea Trupului Meu? Care a fost cauza eșecului sau a succesului? Citind ziarul, Isus s-ar ruga Tatălui.

În realitate, omenirea nu are mai multe istorii, cum ar fi istoria laică și istoria sacră. Omul nu are mai multe forme de viață – viața socială și viața creștină. Există o singură istorie și o singură viață, unde ceea ce este pământesc și ceea ce este spiritual, diferite ca esență, dacă este să folosim termenii teologici corecți, sunt inseparabile în inima fiilor lui Dumnezeu. Cineva care trăiește credința, adică a învățat să privească cu ochii lui Cristos, percepe în întâmplări simple dimensiunea lor veșnică.

Michel Quoist
Dumnezeu mă așteaptă

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Știi ceva despre Michel Quoist?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Oana C. Cristofor
Data publicării: 3 decembrie 2016
ID intern: 00404