Cum să fim adevărați copii ai lui Dumnezeu

Jackie Francois Angel

„Chemând la Sine un copil, l-a pus să stea în mijlocul lor și le-a spus: «Adevăr vă spun, dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în Împărăția cerurilor.»” (Matei 18,2-3)

Isus ne-a dat secretul pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu chiar aici, în Matei 18. Și totuși, cei mai mulți dintre noi suntem preocupați cum să fim „adulți”. Gândiți-vă la copiii din viața voastră – poate copiii sau nepoții dvs. Sunt îngrijorați cum să facă bani? Îngrijorați de succes? Astăzi, Jackie ne explică secretul intrării în Împărăția cerurilor și cum putem fi cu toții adevărații copii ai lui Dumnezeu.

Traducerea subtitrării: Ioan Moldovan.

Durată: 7 min 46 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube originalul

Etichete:

Salutare! Sunt Jackie Francois Angel. Bine ați venit la Ascension Presents. Astăzi vă voi vorbi despre secretul de a intra în Împărăția cerurilor.

CUM SĂ FIM ADEVĂRAȚI COPII AI LUI DUMNEZEU

Dacă vreți să știți secretul de a intra în Împărăția Cerurilor iată-l! Pregătiți? Matei 18 despre adevărata măreție: „În ceasul acela s-au apropiat de Isus discipolii și i-au spus: «Oare cine este mai mare în Împărăția cerurilor?» Chemând la Sine un copil, l-a pus să stea în mijlocul lor și le-a spus: «Adevăr vă spun, dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în Împărăția cerurilor. Așadar, cine se va smeri asemenea acestui copil, acela va fi cel mai mare în Împărăția cerurilor.»„ (18,1-5) Isus nu a spus: „Adevăr vă spun, dacă nu veți deveni asemenea regilor, sau a oamenilor bogați, a celebrităților, a tiranilor sau a dictatorilor…” Isus nu a spus așa. A spus: „dacă nu deveniți…” Nici nu a spus: „Dacă nu veți deveni teologi, dacă nu deveniți doctoranzi în teologie…” Nu! Isus a spus: „dacă nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în Împărăția cerurilor. Cine se va smeri asemenea acestui copil.”

Aceasta este cheia: trebuie să devenim asemenea copiilor mici. Și cred că una dintre binecuvântările de a fi părinte, când ai copii mici, este că vezi cum sunt copiii mici și înțelegi despre ce vorbește Isus. Sau dacă lucrezi cu copii mici vezi cheia, vezi secretul, vezi de ce Isus spune să devenim asemenea copiilor mici. Atenție! Dumnezeu ne cheamă să fim asemenea copiilor, nu copilăroși. Este o diferență! Știm cu toții diferența dintre un copilaș care are toane, și mulți dintre noi cunosc mulți adulți care au toane asemenea copiilor. Ar trebui să vă dea multă pace faptul că suntem copii ai lui Dumnezeu și ceea ce copiii fac foarte bine este să aibă încredere. Copiii mei au încredere că le voi oferi cele necesare. Nu se îngrijorează de unde va veni următoarea masă. Ei știu că le voi oferi cele necesare, pentru că sunt un părinte ce îi iubește.

Motivul pentru care încetăm să mai fim asemenea copiilor mici, să fim ca ei puri, inocenți, bucuroși, plini de încredere, este pentru că întotdeauna se întâmplă ceva. Pentru unii când sunt foarte mici, pentru alții în adolescență, însă începem să ne împietrim inimile, pentru că atunci când acea persoană ne rănește, când ceva ni se întâmplă, poate părinții noștri au divorțat, poate… oricare ar fi situația, începem să înălțăm aceste ziduri și spunem: „Nu vreau să mi se mai întâmple vreodată. Nu voi lăsa să mi se mai întâmple asta din nou.” Așadar, devenim împietriți. Inimile noastre devin împietrite și devenim asemenea adulților și foarte serioși privitor la lume și uităm admirația, uimirea și bucuria copilului. Isus spune, în Fericiri: „Fericiți cei curați cu inima, căci ei îl vor vedea pe Dumnezeu!”

Se miră cineva de ce copiii îl văd pe Dumnezeu atât de bine? Este pentru că ei sunt atât de curați cu inima. Au atâta admirație și bucurie. Când privesc la creația lui Dumnezeu, când văd florile, fluturii, când privesc frumusețea creației lui Dumnezeu – noi, ca adulți, gândim: „Meh! E doar o floare!” – însă copiii mici se uită la flori și spun: „Uau! Ce frumos!” Suntem chemați să devenim din nou asemenea copiilor, să avem acea smerenie, acea uimire față de Dumnezeu și să nu devenim atât de cinici, pentru că dacă devenim cinici, uh, din nou, este exact ceea ce nu ar trebui să fim. Ar trebui să fim asemenea copiilor, să avem această mare încredere în Dumnezeu și, de fapt, de aceea Sf. Tereza de Lisieux este unul dintre sfinții mei preferați, pentru că era mereu asemenea unui copil mic, având încrederea și bucuria unui copil. Și credeți-mă, nu vom intra în Împărăția cerurilor dacă nu devenim așa.

Mi-amintesc de o profundă experiență personală în timpul campaniei „40 de zile pentru viață”, când oamenii merg în fața unei clinici de avort și se roagă. Eram acolo și mă rugam Rozariul și era un tip care mi-a arătat cartea sa de vizită. Avea patru copii. Mi-a spus: „Toți cei patru copii ai mei au fost adoptați, iar acest copil de aici, mi l-a indicat în poză, l-am primit de la această clinică Planned Parenthood.” Am reacționat: „Ce?” Mi-a spus: „Mă rugam în fața acestei clinici de avort și o fată venea să își avorteze copilul.” El a oprit-o din drum și i-a spus: „O să-ți adopt eu copilul.” Și ea a decis – ce minunat! – să dea copilul spre adopție acelui bărbat. Pe cartea lui de vizită, nu voi uita niciodată aceasta, scria: „Singurul lucru pe care Dumnezeu îl dorește sunt copiii”. Și m-am gândit la aceasta, citind Scriptura: singurul lucru pe care Dumnezeu îl dorește sunt copiii. Nu dorește oameni adulți serioși, cinici, negativi.

Nu vreau să spun să nu fim realiști în ceea ce privește lumea. Văd foarte clar ce se întâmplă în lume și văd foarte clar tot ce se petrece și, da, uneori este copleșitor și înfricoșător. Dar știu, de asemenea, că sunt o fiică a lui Dumnezeu și am încredere în Tatăl meu. Mai știu și că moartea nu își mai are ghimpele (cf. 1Cor 15,55), și că chiar dacă mor… aceasta este speranța creștinului: am fost creat pentru mai mult decât această lume; cetățenia mea nu este din această lume – este în ceruri. Așadar, nu am de ce să îmi fie teamă, pentru că Dumnezeul meu a cucerit această lume. Dumnezeul nostru, Isus Cristos, a cucerit lumea și nu avem de ce să ne fie frică. Și de aceea putem fi ca și copiii mici și să ne încredem în Tatăl nostru, încât chiar dacă totul merge anapoda și totul în jurul nostru se prăbușește, și chiar dacă suntem persecutați și suntem duși la moarte și torturați, tot putem să fim copiii lui Dumnezeu și să avem încredere. Vă vine să credeți? Ce altă religie poate spune așa? Îi avem pe toți acești martiri și pe toți cei ce au murit pentru credință care au avut încredere în Dumnezeu chiar și când erau torturați și uciși pentru credința lor. Iar dacă ei pot face așa, pun pariu că și eu o pot face, în mica mea viață confortabilă.

Mă bucur atât de mult să îmi văd copiii în fiecare zi trăind cum sunt eu chemată să trăiesc. Iar când devin foarte serioasă, asemenea unui adult, când devin foarte negativă și cinică mă liniștesc cu Scriptura: „Ah! Trebuie să devin din nou asemenea unui copil mic”. Ideea nu este că cine e teolog, cine e rege, cine e faimos, acela intră în Împărăția cerurilor. Nu. Spune: „Dacă nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra niciodată în Împărăția cerurilor”. „Cine se va smeri asemenea acestui copil, acela va fi cel mai mare în împărăția cerurilor.” Sper – rugați-vă pentru mine și eu mă voi ruga pentru voi – că ne vom aminti mereu să fim asemenea copiilor, să avem mare încredere în Dumnezeu, o mare credință, o mare admirație și uimire și să cerem acea puritate a inimii pe care am avut-o odată, înainte să ne-o împietrească lumea… când ceva s-a întâmplat. Să îi cerem lui Dumnezeu vindecare și iubire. Poate să stăm și să vorbim cu Dumnezeu, Tatăl nostru, minunatul nostru Tată. Spuneți: „Dumnezeule, ajută-mă să mă încred în Tine din nou. Ajută-mă să te iubesc din nou și ajută-mă să fiu ca un copil mic și să depind total, complet de Tine.” Și Mama noastră, Maria se va ruga și ea, pentru noi, căci este Mama noastră și dorește și ea să devenim asemenea copiilor mici.

Rugați-vă pentru mine. Eu mă voi ruga pentru voi. Și ne vedem data viitoare! Vă mulțumesc că m-ați urmărit.