Cum să fructificăm timpul Postului Mare

Papa Benedict al XVI-lea

Dragi frați și surori, dacă ne gândim bine, scopul ultim al Postului este acela de a-l ajuta pe fiecare dintre noi să se dăruiască total lui Dumnezeu […] Postul Mare să fie fructificat pentru a îndepărta tot ceea ce distrage spiritul și pentru a intensifica tot ceea ce hrănește sufletul, deschizându-l spre iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Mă gândesc în special la o mai mare stăruință în rugăciune, la lectio divina, la recurgerea la Sacramentul Reconcilierii și la participarea activă la Euharistie, mai ales la Sfânta Liturghie duminicală.

Papa Benedict al XVI-lea,
mesajul pt. Postul Mare 2009

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Două direcţii clare: pe de o parte să smulgem buruienile din viața noastră (orice dăunează vieții spirituale), pe de altă parte să plantăm flori frumoase (orice poate duce la o viață spirituală mai solidă, mai rodnică). Un fel de grădinărit spiritual. Iar la capitolul „plantat”, Papa Benedict are câteva sugestii: rugăciunea, Biblia, Spovada și Euharistia.

Alte informații

Citatul este din mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare din anul 2009.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Teodora C. Cristofor
Data publicării: 13 aprilie 2016
ID intern: 00089