Cum să renunțăm și să spunem „nu”

pr. Michael Rossmann SJ

Examenul de conștiință poate funcționa ca un ștergător de parbriz spiritual și ne poate ajuta să renunțăm și să spunem „nu”. Pr. Michael Rossmann SJ împărtășește câteva gânduri în seria „One-Minute Jesuit”. Pr. Rossmann este autorul cărții „The Freedom of Missing Out”.

Clipul este subtitrat în română, de Oana C. În momentul publicării, subtitrarea în română este disponibilă doar pe Cristofori.ro, nu și pe YouTube, în clipul original.

Durată: 58 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
Etichete:
video
play-rounded-fill

Adesea acumulăm angajamente nechibzuite și făcute cu jumătate de inimă, care ne storc de energie și ne îndepărtează de cel mai important drum al nostru. Examenul de conștiință poate funcționa ca un ștergător de parbriz spiritual și ne poate ajuta să renunțăm și să spunem „nu”. Sf. Ignațiu a popularizat acest mod de a trece în revistă în rugăciune ziua. O practicare regulată a examenului ne face să ne reevaluăm angajamentele. Adesea spunem „da” unor lucruri pentru că ne facem griji ce ar putea gândi oamenii despre noi dacă spunem „nu” și continuăm angajamente mediocre pentru că ar fi inconfortabil să renunțăm la ele.

Dar, prin rugăciunea examenului, ne întrebăm: Unde e Dumnezeu în aceasta? Cum răspund eu? Este acesta modul în care pot iubi cel mai bine? În timp, observăm adesea tipare, inclusiv oameni și situații care stau în calea unui angajament din toată inima. Apoi facem un plan. Ultimul pas al examenului privește înainte. Ne pregătim să spunem „nu”, astfel încât să putem spune un „da” mai profund la ceea ce contează.

Hide picture