Darurile devoțiunii la Preasfânta Inimă

Papa Pius al XII-lea

Este imposibil de enumerat darurile cerești pe care devoțiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus le-a vărsat în sufletele credincioșilor, curățindu-i, oferindu-le tărie de Sus, îndemnându-i la câștigarea virtuților. De aceea, amintindu-ne înțeleptele cuvinte ale Sfântului Apostol Iacob, că „orice dar bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborând de la Tatăl luminilor” (1,17), este perfect justificat să vedem în această devoțiune, care înflorește cu tot mai mare fervoare în întreaga lume, un dar neprețuit pe care Mântuitorul nostru Divin, Cuvântul Întrupat, ca unic mediator al harului și adevărului între Tatăl ceresc și umanitate, l-a încredințat Bisericii, Miresei Sale mistice, în secolele recente, când ea a avut de înfruntat încercări și de depășit atâtea dificultăți.

Papa Pius al XII-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Citatul este luat din enciclica „Haurietis Aquas” a Papei Pius al XII-lea, din 15 mai 1956, dedicată întocmai devoțiunii la Preasfânta Inimă a lui Isus.

Citește textul integral (en) Citește textul integral (it)

 

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 8 iunie 2016
ID intern: 00196