De ce ne-a creat Dumnezeu?

Sf. Ecaterina de Siena

De ce ne-a creat Dumnezeu? Ce l-a putut „constrânge” să ne creeze pe noi, oamenii, care, încă de la început, ne-am întors împotriva Lui?

Cum de ai creat deci, o, Tată veșnic, această creatură a Ta? Eu sunt foarte mirată de aceasta; văd, de fapt, așa cum Tu îmi arăți, că nu ai făcut-o pentru nici un alt motiv decât pentru că, prin lumina Ta, Tu te vezi constrâns de focul iubirii Tale să ne dai ființa, în ciuda nedreptăților pe care urma să le facem împotriva Ta, o, Tată veșnic! Focul (iubirii) deci te-a constrâns.

O, iubire inefabilă, deși în lumina Ta Tu vedeai toate nelegiuirile pe care creatura Ta urma să le comită împotriva bunătății Tale infinite, Tu aproape că te-ai făcut că nici nu ai observat, ci ți-ai oprit privirea asupra frumuseții creaturii Tale, de care Tu, ca un nebun și un îmbătat de dragoste, te-ai îndrăgostit și prin iubire ai atras-o la Tine, dându-i o ființă după chipul și asemănarea Ta! Tu, adevărul veșnic, mi-ai declarat mie adevărul Tău, și anume că iubirea te-a constrâns să o creezi.

Sf. Ecaterina de Siena
Le orazioni di S. Caterina da Siena

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Alte informații

Cunoști viața Sfintei Ecaterina de Siena?

Citește despre viața ei

Fragmentul este din cartea „Chipul milostivirii”, a pr. Raniero Cantalamessa, apărută la Editura Sapientia.

Comandă cartea

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 14 noiembrie 2016
ID intern: 00377