Visul Papei

DOCAT

1 milion de tineri creștini pot schimba într-adevăr lumea. Începeți acum și faceți parte din mișcarea DOCAT. Descărcați aplicația DOCAT și ajutați-l pe Papa Francisc să își împlinească visul. Subtitrare: pr. Francisc Ungureanu pentru ORA CAtOLICĂ.

Durată: 1 min 18 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube Originalul

De ce există Învățătura Socială Catolică și cum poate ajuta la schimbarea lumii. Subtitrare: pr. Francisc Ungureanu pentru ORA CAtOLICĂ.

Durată: 1 min 47 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube Originalul

Etichete:

VISUL PAPEI

Lumea nu poate continua să meargă pe calea pe care este acum. Papa are un vis. „Am un vis. Visul meu este ca un milion de tineri creștini sau mai bine, o întreagă generație să întruchipeze Doctrina Socială a Bisericii în viețile lor.” De ce un milion? „Pentru că tinerii au capacitatea de a duce înainte această lume și pentru aceasta vreau un milion de tineri, tineri care să aibă viziune, și care să fie capabili să preia visurile bătrânilor. Ați înțeles?” Haideți să începem revoluția, revoluția iubirii. Când ar trebui să începem? Chiar acum! Fii parte a visului Papei!

ÎNVĂȚĂTURA SOCIALĂ A BISERICII

Lumea nu poate continua să meargă pe calea pe care este acum. O cale printre vechi și noi îngrijorări. De aceea Biserica oferă o cale diferită. Există speranță chiar și în mijlocul celor mai întunecate suferințe ale umanității. Învățătura Bisericii ne dă principiile care să fie aplicate în societatea noastră pentru a schimba lumea. Ea inspiră autoritățile să evite conflictele agresive și să ajungă la înțelegeri de pace. Multe războaie pot fi evitate când guvernele pun cu adevărat pacea deasupra intereselor. Capacitatea și disponibilitatea noastră de a face ceva pentru mediul înconjurător începe cu schimbarea noastră personală și cu a vedea lumea așa cum o vede Dumnezeu. Biserica oferă speranță celor suferinzi și disperați și ne încurajează să găsim modalități de a-i ajuta. Există o altă cale pe care să o urmăm. Viitorul este în mâinile tale! Caută un grup de studiu DOCAT.