Dumnezeu s-a arătat în trup pe pământ

Sf. Ioan Gură de Aur

Ceea ce patriarhii cu mare dor au așteptat, proorocii au prezis, drepții au dorit să vadă, s-a împlinit în ziua de astăzi: Dumnezeu s-a arătat în trup pe pământ și a locuit între oameni. De aceea, să ne bucurăm și să ne veselim, iubiților! Dacă Ioan, încă în pântecele mamei sale fiind, când a venit Maria la Elisabeta, a săltat de bucurie, cu cât mai mult noi, astăzi, văzând nu pe Maria, ci pe Însuși Mântuitorul nostru, trebuie să săltăm cu bucurie și să sărbătorim, să ne minunăm și să ne uimim de Taina cea mare a întrupării lui Cristos, care covârșește toată priceperea omenească.

Socotește numai ce minune ar fi când dintr-o dată soarele s-ar coborî din cer și s-ar mișca pe pământ și de aici și-ar împrăștia razele sale. Dacă aceasta s-ar întâmpla măcar numai cu o stea a pământului, ar trebui să pună în cea mai mare uimire pe toți cei ce ar vedea. Gândește și cumpănește apoi cât de minunat este a vedea pe Soarele dreptății cum răspândește razele Sale din Trupul Său și luminează sufletele noastre.

Sf. Ioan Gură de Aur

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Citatul este luat dintr-o predică a acestui sfânt.

Citește predica
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 25 decembrie 2016
ID intern: 00446