Este Dumnezeu bun?

Dacă este, atunci de ce există suferință și rău? Un răspuns la ceea ce este în cele din urmă un mister (deci este imposibil de găsit un răspuns absolut satisfăcător).

Clipul este subtitrat în română (traducerea: Rosana Bălănescu). Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 45 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Este Dumnezeu bun? Dacă este, atunci de ce există suferință și rău? Să presupunem pentru moment că Dumnezeu este atotputernic. Aceasta înseamnă că poate face orice este logic posibil, deci poate crea galaxii și particule subatomice și păduri tropicale și pe tine. Dar Dumnezeu nu poate face ceea ce este logic imposibil. Nu poate face un pătrat rotund sau un băț cu un singur capăt. Poate deci Dumnezeu să facă o piatră atât de grea încât să nu o poată ridica? Nu.

Dar dacă Dumnezeu, atunci când a creat oamenii, a dorit ca aceștia să fie liberi? Libertatea e un lucru bun. Dar pentru ca oamenii să fie liberi, ei nu pot fi forțați să asculte de Dumnezeu, pentru că libertatea fără alegere este ca un pătrat rotund: este o contradicție de logică. Fără alegere, nu există libertate. Dumnezeu nu a dorit roboți. A dorit oameni adevărați.

Primii oameni înzestrați cu puterea extraordinară a liberului arbitru au abuzat de libertatea lor. Consecințele tragice ale alegerii lor proaste și ale alegerilor noastre proaste se resimt în întreaga lume. Dumnezeu este responsabil pentru existența libertății, dar oamenii sunt responsabili pentru faptele lor făcute liber.

Dar să nu uităm: noi nu suferim singuri. Dumnezeu va pune capăt suferinței și răului. Dumnezeu a devenit om, ca să sufere cu noi. Dumnezeu este bun și dorește oameni adevărați, așa ca tine, care să îl cunoască, dar alegerea liberă îți aparține.