Familia ca templu al Spiritului Sfânt

Papa Francisc

Cu această privire, formată din credință și iubire, din har și din angajare, asupra familiei umane și a Treimii divine, contemplăm familia pe care Cuvântul lui Dumnezeu o încredințează în mâinile bărbatului, femeii și copiilor lor, pentru ca ei să formeze o comuniune de persoane după chipul comuniunii dintre Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. A naște și a crește copii reflectă, apoi, lucrarea creatoare a lui Dumnezeu. Familia este chemată să se unească în rugăciunea zilnică, în citirea Cuvântului lui Dumnezeu și în comuniunea euharistică pentru a face să crească iubirea și pentru a deveni tot mai mult templu al Spiritului Sfânt.

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 29

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Scurtă reflecție

Rugăciunea, Scriptura și Sacramentele sunt încă o dată recomandate ca instrumentele prin care familia își atinge idealul pentru care a fost creată. Câte familii recurg frecvent la aceste instrumente? E o întrebare de statistică. Familia mea recurge la ele? E o întrebare practică.

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 13 aprilie 2016
ID intern: 00094