Familia ca templu al Spiritului Sfânt

Papa Francisc

Cu această privire, formată din credință și iubire, din har și din angajare, asupra familiei umane și a Treimii divine, contemplăm familia pe care Cuvântul lui Dumnezeu o încredințează în mâinile bărbatului, femeii și copiilor lor, pentru ca ei să formeze o comuniune de persoane după chipul comuniunii dintre Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. A naște și a crește copii reflectă, apoi, lucrarea creatoare a lui Dumnezeu. Familia este chemată să se unească în rugăciunea zilnică, în citirea Cuvântului lui Dumnezeu și în comuniunea euharistică pentru a face să crească iubirea și pentru a deveni tot mai mult templu al Spiritului Sfânt.

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 29

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție

Rugăciunea, Scriptura și Sacramentele sunt încă o dată recomandate ca instrumentele prin care familia își atinge idealul pentru care a fost creată. Câte familii recurg frecvent la aceste instrumente? E o întrebare de statistică. Familia mea recurge la ele? E o întrebare practică.

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 13 aprilie 2016
ID intern: 00094