Familiile nu cad din cer

Papa Francisc

Așa după cum această exortație a subliniat frecvent, nici o familie nu a căzut din cer formată perfect; familiile trebuie în mod constant să crească și să se maturizeze în capacitatea de a iubi. […] Cu toții suntem chemați să tindem spre ceva mai mare decât noi și decât familiile noastre, și fiecare familie trebuie să simtă acest impuls.

[expresia „nu a căzut din cer” apare în traducerea oficială în engleză, nu și în alte limbi]

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 316

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Familiile nu sunt căzute din cer, dar sunt chemate să ajungă în cer. Privindu-și acum, fiecare, propria familie, nu va vedea nici aure de sfințenie în jurul capului, nici figuri decupate parcă din icoane. Doar ne știm între noi! Nici sămânța nu impresionează, dar ce floare frumoasă poate să răsară din ea. Să creștem, așadar… constant.

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 9 aprilie 2016
ID intern: 00082