Fecioara Maria, capodopera lui Dumnezeu

pr. Donald Calloway

În această conferință, pr. Donald Calloway ne prezintă minunăția, misterul și demnitatea Mamei lui Dumnezeu. Acesta a creat-o pe propria Sa mamă și a modelat-o pentru a fi o Mamă tandră, o Mireasă frumoasă și o Fiică minunată. Demnitatea ei este atât de mare încât Dumnezeu o ascultă, sfinții o onorează și toți demonii se tem de ea! 

Clipul este subtitrat în română (traducerea inițială: Ioan Moldovan). În momentul publicării, subtitrarea în română este disponibilă doar pe Cristofori.ro, nu și pe YouTube, în clipul original.

Durată: 48 min 32 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
Etichete:
video
play-rounded-fill

Sunteți gata să deveniți mariani? Sunteți gata să intrați în sfera Mariei? Pentru că aceasta se va întâmpla. Veți pleca de aici cu o iubire pentru Maria mai mare decât ați avut-o vreodată. Cel puțin aceasta este speranța mea. Bine? V-aș putea spune o mulțime de lucruri despre Preasfânta Fecioară Maria, pentru că e Doamna mea, Femeia mea, Prințesa, viața, dulceața și speranța mea. O iubesc pe această Femeie. V-aș putea spune așa multe, însă trebuie să cumpărați cărțile pentru a le afla. Nu vreau să vă ofer perspectiva mea. Am una, cu siguranță. Dar vreau să vă ofer perspectiva lui Dumnezeu asupra Mamei noastre. Și pot face aceasta. De fapt, și voi o puteți face. Eu doar sunt aici sus, cu colar și microfon, deci trebuie să mă ascultați, dar oricine poate face aceasta.

Dumnezeu nu e un extraterestru de pe planeta Zeno sau vreo constelație ciudată. Are o inteligență divină, desăvârșită, perfectă, și a făcut ceva atât de uluitor încât cred că va schimba modul în care o vedeți pe Preasfânta Fecioară Maria. Să vă spun la ce mă refer. Putem ști ce gândește Dumnezeu despre această creație a Sa, Doamna noastră, și doar dacă folosim logica, dacă abordăm subiectul dintr-o perspectivă rațională. Acest lucru doresc să îl fac cu voi, pentru a începe acest discurs. Pentru că aveți o tărtăcuță, un cap, și aveți un creier în el și veți putea deduce logic aceste argumente, de unii singuri. Doar vă voi ajuta puțin în aceasta. Nu am venit eu cu ideea abilității de a face aceasta. Fulton Sheen a venit. De fapt, eu nu prea vin cu lucruri originale. Aș fi dorit să fiu original în declarațiile mele – eu doar fur lucruri de la sfinți. E un fel de plagiat sfânt, cred. Le atribui lor aceste idei. El a făcut ceva în cartea „Prima iubire a lumii”, una dintre cele mai bune cărți scrise despre Preasfânta Fecioară Maria. Dar eu vreau să duc puțin mai departe ideea.

Vreau ca voi, chiar acum, să vă imaginați cu mine – căci vorbim despre Fecioara Maria, capodopera lui Dumnezeu – vreau să vă imaginați acum că sunteți Dumnezeu. Felicitări! Sunteți omnipotent – atotputernic; atotștiutor – cunoscător a toate. Sunteți Dumnezeu. Sunteți cu adevărat El. Ați creat această lume, ați dat oamenilor voință liberă și toate aceste locuri superbe, dar ei și-au bătut joc și au stricat lucrurile. Știți cum decurge povestea. Sunteți atât de bun încât nu ați dat ceasul înapoi, ca să anulați totul. Nu acesta e Dumnezeul despre care vorbim. Aceasta e o nebunie. Sunteți așa bun încât veți intra în lumea pe care ați creat-o și care e căzută, și veți deveni unul dintre oameni. Cum veți face aceasta? Rob-a-dub-dub! Shazam! Puf! Apăreți din cer ca un Mesia de 33 de ani, gata să îndepliniți misiunea de mântuire. Dumnezeule Tată, să trăiți! Nu! Aceasta este magie. Ați creat o ordine antropologică, ați organizat lucrurile într-un sistem de legi. Le veți respecta. Nu le veți încălca. Așadar, veți veni în lume.

Doar unul dintre Voi, din Dumnezeul Treime, va veni. Să spunem acum că sunteți Cuvântul și că veți intra în această lume. Ce veți face? Ce înseamnă aceasta? Ei bine, știm ce înseamnă. Vă veți crea propria Mamă. Da! Nu este greu de înțeles, dar cumva ratăm acest aspect. Isus și-a creat propria Mamă. Niciodată nu s-a auzit ca un copil, un fiu, să își preceadă mama. Eu nu am existat înaintea mamei mele și nici voi. Am apărut după. Așa funcționează lucrurile. Însă în acest caz, Dumnezeu și-a creat propria Mamă. Uau! Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă mult. Vreau să mă pun în acest experiment împreună cu voi și mă voi preface că sunt Dumnezeu. Nu sunt. Credeți-mă! Stați cu mine suficient timp și veți spune: „Rugați-vă pentru părintele!” Sunt departe de a fi divin! Însă de dragul discuției, ce aș face eu dacă aș fi Dumnezeu și aș avea toată puterea, știința, abilitatea pentru a-mi crea propria Mamă?! Ooo! Aș face-o o capodoperă. Aș face-o un model perfect de maternitate și feminitate, atât de uimitoare și frumoasă încât nu ar fi nici o altă creatură ca ea. Aș face aceasta pentru Mama Mea pentru că am puterea să o fac.

Hide picture