Frecvența primirii Spovezii și Împărtășaniei

Sacramentul Spovezii

Porunca Bisericii: să ne spovedim cel puțin o dată pe an, la Paști.

Recomandarea Bisericii: să ne spovedim o dată la 2-4 săptămâni.

[etichete]

Sacramentul Euharistiei

Porunca Bisericii: să ne împărtășim cel puțin o dată pe an, la Paști.

Recomandarea Bisericii: să ne împărtășim la fiecare participare la Liturghie.

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție

Omul poate supraviețui zile întregi fără mâncare și apă. Fără mâncare dar cu apă chiar și două luni. Aceasta nu înseamnă că, în condiții normale, mâncăm și bem cam o dată pe lună. Condițiile minime sunt de supraviețuire.

Biserica învață că, la modul minim, absolut minim, trebuie să ne spovedim și împărtășim o dată pe an. Dar pentru o viață spirituală normală, recomandarea Bisericii este să ne spovedim la 2-4 săptămâni. Nu mai rar de atât, pentru că intervine uitarea. Dacă vrem să luptăm cu adevărat cu păcatele, vom lupta activ, nu prin uitare. Iar când comitem un păcat de moarte, ne vom grăbi să ne spovedim cât mai rapid.

Cât privește împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului nostru Isus Cristos, dacă sufletul ne este curat de păcate, invitația Bisericii este să primim Euharistia la fiecare Sfântă Liturghie la care participăm. Aceasta înseamnă, pentru cei mai mulți dintre noi, în fiecare duminică și în sărbători. Să nu uităm că în Euharistie primim hrană pentru suflet, și nu orice hrană ci însăși viața divină.

Alte informații

Să ne împrospătăm cunoștințele catehetice.

Citește despre Spovadă Citește despre Împărtășanie

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 24 martie 2016
ID intern: 00041