Iată vestea cea bună de început de an

Papa Francisc

Dumnezeu este un prunc mic în brațele unei femei, care îl hrănește pe Creatorul ei. Este misterul de astăzi, care provoacă o mirare infinită: Dumnezeu s-a legat cu omenirea, pentru totdeauna. Dumnezeu și omul mereu împreună, iată vestea bună de început de an: Dumnezeu nu este un stăpân distant care locuiește solitar în ceruri, ci Iubirea întrupată, născut ca și noi dintr-o mamă pentru a fi fratele fiecăruia, pentru a fi aproape: Dumnezeul apropierii.

Stă pe genunchii mamei Sale, care este și mama noastră, și de acolo revarsă asupra omenirii o duioșie nouă. Și noi înțelegem mai bine iubirea divină, care este paternă și maternă, ca aceea a unei mame care nu încetează să creadă în copii și nu îi abandonează niciodată. Dumnezeu-cu-noi ne iubește independent de greșelile noastre, de păcatele noastre, de modul în care facem să meargă lumea. Dumnezeu crede în omenire, unde se evidențiază, prima și inegalabilă, Mama Sa.

Papa Francisc

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Citatul este din predica susținută în prima zi a anului 2019, în solemnitatea Mariei, Mama lui Dumnezeu.

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 1 ianuarie 2019
ID intern: 00595