Iertarea Sa șterge trecutul

Papa Francisc

Așa este Dumnezeu! Așa este Tatăl nostru! Și iertarea Sa șterge trecutul și ne regenerează în iubire. Uită trecutul: aceasta este slăbiciunea lui Dumnezeu. Când ne îmbrățișează și ne iartă, pierde memoria, nu are memorie! Uită trecutul. Când noi păcătoșii ne convertim și ne lăsăm regăsiți de Dumnezeu nu ne așteaptă reproșuri și durități, pentru că Dumnezeu mântuiește, reprimește acasă cu bucurie și face sărbătoare.

Isus însuși spune: „tot așa, va fi mai mare bucurie în cer pentru un păcătos care se convertește decât pentru nouăzeci și nouă de drepți care nu au nevoie de convertire” (Luca 15,7). Și vă pun o întrebare: v-ați gândit vreodată că de fiecare dată când ne apropiem de confesional, este bucurie și sărbătoare în cer? V-ați gândit la aceasta? Este frumos!

Papa Francisc

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Citatul este din alocuțiunea Papei Francisc de la rugăciunea Angelus din 11 septembrie 2016.

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 12 septembrie 2016
ID intern: 00303