Cum ar citi Isus ziarul?

Michel Quoist

Îndrumătorul spiritual. Cât de important este să avem pe cineva să ne călăuzească în viața spirituală! Când l-am găsit… să ținem cu dinții de el.

Vrei să te pornești pe drumul evlaviei în siguranță? Recomandarea e atunci: găsește un om capabil să îți fie călăuză și să te însoțească. Orice lucru cauți, vei găsi cu siguranță voia lui Dumnezeu numai pe calea unei umile ascultări. […] „Prietenul credincios, spune Scriptura, e pavăză puternică; cine l-a găsit, a găsit o comoară„. Dar cine poate găsi un astfel de prieten? Cei ce se tem de Dumnezeu, adică cei umili care doresc cu ardoare să înainteze în viața spirituală. Roagă-l pe Dumnezeu, cu multă insistență, să îți dea unul după inima Sa! […] Când l-ai găsit, nu îi da cinste ca unui om, nu îți pune încrederea în capacitățile sale umane, ci doar în Dumnezeu, care te va încuraja și îți va vorbi prin acel om, punându-i în inimă și pe buze ce va fi util pentru binele tău.

Tu trebuie să îi dai ascultare ca unui înger venit din Cer ca să te conducă acolo. Vorbește-i cu inima deschisă, cu deplină sinceritate și franchețe; dezvăluie-i cu claritate binele și răul, fără distorsionări și fără disimulări; în încercări îți va fi mângâiere și putere, în consolare temperanță și măsură. Ca să o spun pe scurt: trebuie să fie între voi o prietenie puternică și dulce, sfântă, sacră, demnă de Dumnezeu, divină, spirituală. Ca să poată fi așa, alege unul dintr-o mie, spunea Avila. Eu îți zic: unul din zece mii, căci se găsesc mai puțini oameni capabili de o astfel de misiune decât se crede. Trebuie să fie bogat în iubire, știință și prudență: dacă lipsește una din aceste trei calități, e un pericol. Îți repet, cere-i-l lui Dumnezeu și, odată ce l-ai găsit, binecuvântează Maiestatea Sa Divină, oprește-te la acela și nu căuta altul; ci pornește la drum cu simplitate, umilință și încredere; și călătoria ta va fi una fericită.

Sf. Francisc de Sales
Filotea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Cât de bine cunoști viața Sf. Francisc de Sales?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 4 decembrie 2016
ID intern: 00406