Întruparea iubirii noastre

Phil Bosmans

Întruparea iubirii noastre. La Crăciun s-a întrupat Iubirea. Iar crăciun i-am putea spune întrupării iubirii noastre. În fiecare zi ar putea fi crăciunul.

Dumnezeu vrea și astăzi ca iubirea să devină om. Astfel, Crăciunul nu este legat de nicio dată și de niciun loc. Crăciunul poate să se întâmple în mii de locuri. Orice sat și orice oraș – și localitatea noastră – poate să se numească Betleem; și orice inimă – și a noastră – poate să fie o iesle în care să se nască iubirea. În acest fel, niciodată vreun om nu ar mai trebui să se nască în frig sau să trăiască singur și să moară în frig.

Omule drag, lasă să se întâmple Crăciunul adânc în inima ta. Lasă să se nască iubirea, iubire pentru sămânță. Aceasta este o altfel de iubire decât cea elogiată de lume. Iubirea pentru sămânță este iubirea unui om care se mistuie pentru alții, care este gata chiar să sufere și să moară pentru ca alții să poată trăi. O asemenea iubire constituie taina creștinismului. Crăciunul este o ocazie minunată de a dărui iarăși puțină apă mulțimii de semințe de iubire.

Hai să mergem împreună prin deșertul timpurilor noastre, să semănăm câteva flori în dreapta și în stânga, să atârnăm câteva stele pe cer pentru oamenii din noapte. Astfel construim împreună o mică oază. Orice astfel de oază poate fi numită Betleem pentru că aici se naște iubirea.

Phil Bosmans
Crăciun

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Află mai multe despre Phil Bosmans și cărțile apărute în limba română.

Cărți ale acestui autor

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 12 decembrie 2016
ID intern: 00419