Iosif nu a înșelat încrederea lui Dumnezeu

Sf. Papă Ioan Paul al II-lea

Biserica admiră simplitatea și profunzimea credinței Sf. Iosif. Ea admiră și venerează corectitudinea sa, umilința sa, curajul său. Cât de multe valori i-a încredințat Dumnezeu lui Iosif în viața sa umilă și ascunsă de meșteșugar în Nazaret! I l-a încredințat pe propriul Său Fiu veșnic, care în casa lui Iosif a îmbrățișat tot ceea ce constituie esența de Fiu al omului. I-a încredințat-o pe Maria, fecioria ei și maternitatea ei – fecioria ei maternă. I-a încredința Sfânta Familie.

Dumnezeu i-a încredințat lui Iosif ce era mai sfânt în întreaga istorie a creației, iar acest om umil, acest tâmplar, nu a înșelat încrederea lui Dumnezeu. Până la sfârșit s-a arătat fidel, atent, prevăzător, preocupat – după modelul însuși al Tatălui veșnic.

Sf. Papă Ioan Paul al II-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Citatul este luat din predica Papei Ioan Paul al II-lea din 19 martie 1987.

Cunoști viața Sfântului Ioan Paul al II-lea?

Citește despre viața lui
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 19 martie 2017
ID intern: 00533