Isus, un mare învățător moral

C.S. Lewis

Isus, un mare învățător moral? Isus ne-a învățat lucruri frumoase, ca alte mari figuri din istoria omenirii. Dar e doar atât: un mare învățător.

[Iată o] nerozie pe care o spune deseori lumea despre El: „Sunt gata să îl accept pe Isus ca pe un mare învățător moral, dar nu accept pretenția Lui de a fi Dumnezeu”. Acesta este singurul lucru pe care nu trebuie să îl spunem. Un om care ar fi doar un om și ar spune genul de lucruri pe care le spunea Isus nu ar putea fi un mare învățător moral. Ar fi fie un lunatic – pe aceeași treaptă cu omul care spune că este un ou fiert – fie, dimpotrivă, ar fi diavolul iadului. Trebuie să alegeți. Sau omul acela a fost și este Fiul lui Dumnezeu, sau a fost un nebun sau ceva și mai rău. Poți să îl izolezi ca pe un nebun, poți să îl scuipi și să îl ucizi ca pe un demon; sau poți să îi cazi la picioare și să îl numești Domn și Dumnezeu. Dar să nu îl privești de sus fără nici un temei, ca fiind doar un propovăduitor între oameni. Nu ne-a lăsat deschis acest drum. Nu a avut această intenție. 

C.S. Lewis
Creștinism, pur și simplu

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Ce știi despre viața lui C.S. Lewis?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 19 decembrie 2016
ID intern: 00435