La începutul vieții spirituale

pr. Silvano Fausti

La începutul vieții spirituale, Dumnezeu îți dă mai multă plăcere, numai pentru că ești slab și vrea să contrabalanseze atracția răului. Dar când acesta nu îți mai place și îți place numai cum să îi fii pe plac, atunci încetează aceste plăceri, pentru ca tu să îl cauți numai pe El. Și astfel îi placi în întregime. Iar aceasta, dacă iubești, este plăcerea ta, sursă a oricărei bucurii.

Deci, fii atent să nu cauți mai mult plăcerea ta în locul plăcerii Sale. Tehnicile de rugăciune, în special cele orientale, riscă să servească la a-ți găsi eul propriu în loc de a-l întâlni pe Dumnezeu. Propria bunăstare, pace, seninătate, propriile senzații și palpitații interioare pot să fie utile, dar nu trebuie confundate cu mistica. Nu-l confunda pe Dumnezeu cu vibrațiile tale.

pr. Silvano Fausti

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Citatul este luat din cartea „Prilej sau ispită. Școală practică pentru a discerne și a decide”, apărută la Editura Viața Creștină.

Comandă cartea

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 15 iulie 2016
ID intern: 00250