La Rusalii

Arhiepiscopul Fulton Sheen

Mulți și-au dorit ca Domnul nostru Isus Cristos să fi rămas pe pământ, pentru ca noi să îi putem auzi vocea, să îi vedem privirea milostivă, să ne ducem copiii pentru a fi binecuvântați de mâinile Sale. Dar El a spus: „Totuși, Eu vă spun adevărul: este mai bine pentru voi ca Eu să plec, pentru că, dacă nu mă duc, Mângâietorul nu va veni la voi; însă, dacă mă duc, îl voi trimite la voi” (Ioan 16,7). Dacă Domnul ar fi rămas pe pământ, ar fi fost doar un simbol de copiat – nu o viață de trăit.

Întorcându-se la Tatăl Său ceresc, a putut să trimită de la Tatăl și de la El însuși pe Duhul Sfânt care să îl facă să trăiască pe pământ în noul Său Trup, care este Biserica. Trupul uman este format din milioane de celule, dar este totuși unul deoarece este însuflețit de un singur suflet, guvernat de un cap vizibil și condus de o minte invizibilă. Astfel, la Rusalii, Apostolii, care erau asemenea celulelor unui trup, au devenit Trupul mistic al lui Cristos, însuflețit de Duhul Său Sfânt, guvernat de un singur cap vizibil, Petru, și condus de un singur cap invizibil, Cristos din ceruri.

Biserica noastră glorioasă nu este o organizație, ci un organism. După cum cândva Domnul nostru învăța, guverna și sfințea printr-un trup omenesc, pe care l-a luat din pântecele Preacuratei Sale Mamei, la fel acum învață, guvernează și sfințește prin Trupul Său Mistic, Biserica, pe care l-a luat din pântecele umanității umbrit de Duhul Său cel Sfânt.

Cristos a fost infailibil atunci când a vorbit printr-un trup omenesc; El este infailibil și acum când vorbește prin Trupul Său Mistic. Cristos sfințea atunci când ierta păcatele cu buze omenești; El sfințește și acum când iartă păcatele prin puterea dată preoților Săi. Cristos guverna prin trupul Său omenesc, și încă guvernează. „Cine vă ascultă pe voi pe Mine mă ascultă” (Luca 10,16).

După cum o picătură de sânge poate fi vie în trup, dar nu poate fi vie separată de trup, la fel nici unul dintre noi nu poate să trăiască plinătatea vieții lui Cristos decât în Trupul Său Mistic, Biserica.

Arhiepiscopul Fulton Sheen,
Cele 15 mistere

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Cunoști viața Venerabilului Fulton J. Sheen?

Citește despre viața lui (Wikipedia, eng)
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 15 mai 2016
ID intern: 00157