Mă ridic să slujesc asemenea Domnului

Papa Francisc

Isus spune în Evanghelie: „Cel care mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine” (Ioan 6,57). Cu alte cuvinte cel care se hrănește cu Euharistia își însușește mentalitatea Domnului. El este Pâine frântă pentru noi și cel care îl primește devine de asemenea pâine frântă, care nu dospește de mândrie, ci se dăruiește altora: încetează să mai trăiască pentru sine, pentru succesul personal, pentru a avea ceva sau pentru a deveni cineva, ci trăiește pentru Isus și asemenea lui Isus, adică pentru ceilalți. ‘A trăi pentru’ este semnul distinctiv al celui care mănâncă această Pâine, este ‘eticheta’ creștinului. A trăi pentru… S-ar putea pune ca afiș la intrarea în fiecare biserică: ‘După Liturghie nu mai trăiești pentru tine, ci pentru ceilalți’.

[Don Tonino] spunea că „Euharistia nu suportă sedentarismul” și fără a te ridica de la masă, rămâne „un Sacrament neîmplinit”. Putem să ne întrebăm: Acest Sacrament se împlinește în mine? Mai concret: îmi place numai să fiu slujit la masă de Domnul sau mă ridic să slujesc asemenea Lui? Dăruiesc în viață ceea ce primesc la Liturghie? Și ca Biserică ne putem întreba: după atâtea Împărtășanii, am devenit noi înșine oameni ai împărtășirii?

Papa Francisc

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Citatul este din predica susținută pe 20 aprilie 2018, în vizita din Molfetta

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 21 aprilie 2018
ID intern: 00590