Maria este asemenea cheii

Ven. Fulton J. Sheen

Dacă avem o cutie în care ne păstrăm banii, atunci știm că lucrul la care trebuie să fim cel mai atenți este cheia; niciodată nu credem că cheia ar fi banii, dar știm că fără cheie nu putem ajunge la bani. Maica Pruncului este asemenea acelei chei; fără ea nu putem ajunge la Domnul nostru deoarece El a venit prin ea. Ea nu trebuie comparată cu Domnul, pentru că este o creatură iar El este Creatorul. Dar fără ea nu am putea înțelege cum s-a construit Podul dintre cer și pământ.

Așa după cum l-a format pe Isus în trupul ei, îl formează pe Isus în sufletele noastre. În această unică Femeie, fecioria și maternitatea sunt unite, parcă pentru ca Dumnezeu să ne arate că ambele sunt necesare lumii. Cele ce sunt separate în alte creaturi, sunt unite în ea. Maica este protectoarea feciorei, iar Fecioara este inspirația maternității.

Ven. Fulton J. Sheen

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Cunoști viața Venerabilului Fulton J. Sheen?

Citește despre viața lui (Wikipedia, eng)
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 31 mai 2016
ID intern: 00184