Memoria inimii

Phil Bosmans

Memoria inimii. Ne bazăm pe memorie. Facem exerciții de memorie. Dar ea nu ține doar de cap. Există și o memorie a inimii, f. importantă.

Ai o memorie bună sau te superi uneori că ai uitat și nume și date? Există o memorie care ține de cap: unii pot să rețină cu ușurință, alții nu pot să țină minte nimic. Dar mai există și o altă memorie, care are rădăcini ce merg mult mai adânc, în inimă: Cine a fost bun cu tine? Cine te-a îngrijit când ai fost mic? Cine a fost drăguț și prietenos cu tine? Cine te-a ajutat când ai fost disperat? Cine s-a gândit la ziua ta de naștere sau la onomastică? Cine ți-a făcut o bucurie de Crăciun? Sau nu poți să îți mai aduci aminte de nimic?

Recunoștința este memoria inimii. Nu trebuie să fii bogat ca să fii recunoscător. Trebuie doar să ai o inimă bună, care percepe când ceilalți sunt buni cu tine. Nerecunoștința face parte din cele mai urâte și dureroase lucruri care există. Oamenii nerecunoscători sunt orbi, ei nu observă nimic. De parcă ar fi incapabili să simtă bucurie, să arate bucurie și să le facă altora bucurie. În această lună a cadourilor învață să fii recunoscător. Arată că inima ta are o memorie bună.

Phil Bosmans
Crăciun

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Află mai multe despre Phil Bosmans și cărțile apărute în limba română.

Cărți ale acestui autor

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 12 decembrie 2016
ID intern: 00419