Milostivirea transformă inima omului

Papa Francisc

Milostivirea lui Dumnezeu transformă inima omului și îl face să experimenteze o iubire fidelă și astfel îl face la rândul său capabil de milostivire. Este o minune mereu nouă că milostivirea divină se poate iradia în viața fiecăruia dintre noi, motivându-ne la iubirea față de aproapele și însuflețind ceea ce tradiția Bisericii numește faptele de milostenie trupească și sufletească. Ele ne amintesc că credința noastră se traduce în acte concrete și zilnice, destinate să-l ajute pe aproapele nostru în trup și în spirit și după care vom fi judecați: a-l hrăni, a-l vizita, a-l mângâia, a-l educa.

Papa Francisc

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Scurtă reflecție

Fiecare dintre noi experimentăm milostivirea lui Dumnezeu, dar câți dintre noi o și transmitem mai departe? Suntem doar recipienți ai milostivirii sau și distribuitori ai ei? Papa Francisc ne invită să nu fim egoiști cu milostivirea primită, ci să o răspândim în jurul nostru, practicând faptele de milostivire trupească și sufletească.

Alte informații

Fragmentul a fost luat din mesajul Papei Francisc pentru Postul Mare 2016. Dacă nu l-ai citit, te invităm să o faci acum. De aici poți ajunge la multe mesaje pentru Postul Mare ale mai multor Papi.

Citește întreg documentul

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 19 martie 2016
ID intern: 00025