Noua Evanghelizare: Spiritul Sfânt

Cardinalul Donald Wuerl

Cardinalul Wuerl despre presanta sarcină a acestor timpuri: Noua Evanghelizare. În acest episod discută despre rolul Spiritului Sfânt în viețile noastre.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 17 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

[etichete]

Notă: Seria de șase episoade este realizată de Arhidieceza de Washignton și prezentată de Cardinalul Donald Wuerl. Prelatul scrie pe blogul său: „Sarcina presantă a acestor vremuri este Noua Evanghelizare. Dar ce anume este Noua Evanghelizare? Care este mesajul Noii Evanghelizări? Unde și cine este audiența vizată? Ce încearcă să realizeze? De ce este nevoie pentru această lucrare de Nouă Evanghelizare? Pentru a răspunde la aceste întrebări și la altele am produs o serie video intitulată Noua Evanghelizare astăzi. Fiecare dintre aceste scurte materiale video urmărește să îi ajute pe oameni să își asume această misiune vitală la care suntem toți chemați, pentru ca să devenim noi evanghelizatori.”

Subtitrarea în limba română

Ne însemnăm în numele Tatălui și al Fiului și al Spiritului Sfânt. Spiritul Sfânt. Care este rolul Spiritului Sfânt în viețile noastre? Ce loc are Spiritul Sfânt? Cine este Spiritul Sfânt?

Știm că acest Dar al lui Dumnezeu este Dumnezeu, a treia Persoană a Preasfintei Treimi, iubirea reciprocă dintre Tatăl și Fiul. Însă acest Dar ne este dat ca să putem fi transformați, să putem fi copii adoptivi ai lui Dumnezeu. Devenim, prin puterea Spiritului Sfânt, un copil adoptiv al lui Dumnezeu.

Și unde au loc toate acestea? Unde îl întâlnim pe Spiritul Sfânt? Unde intrăm în acel mister al vieții noi? În darul Botezului. În această revărsare de apă și Spirit are loc o mare transformare: Botezul spală orice ne-ar putea ține departe de Dumnezeu. Această revărsare și investire a noastră în puterea Spiritului ne transformă astfel încât devenim o parte a Bisericii, o parte a Trupului lui Cristos.

Când vorbim deci despre Spiritul Sfânt, vorbim despre acest măreț Dar care ne transformă și ne schimbă. Devine izvorul vieții noastre spirituale. Dar ce înseamnă aceasta? Înseamnă că Dvs și eu putem trăi în puterea Spiritului, puterea de a trăi mesajul Evangheliei. Isus ne cere să fim perfecți, așa cum Tatăl Său ceresc e perfect. Ne cere să îl iubim pe Dumnezeu și să ne iubim semenii. Ne cere să facem binele și să evităm răul. Toate acestea le putem face investiți cu puterea Spiritului Sfânt pe care l-am primit la Botez. Spiritul Sfânt este acel izvor al noii noastre vieți.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumesc.