Nu putem alege un Cristos?

Ven. Fulton J. Sheen

Nu putem alege un Cristos? Așa cum ne configurăm abonamentele de telefonie, nu putem configura un Cristos după gusturile noastre?

Dacă Cristos nu ar fi fost tot ceea ce spunea că este, adică Fiul lui Dumnezeu cel viu, Cuvântul lui Dumnezeu întrupat, ar fi fost un ticălos, un mincinos, un șarlatan, cel mai mare înșelător care ar fi existat vreodată. Dacă nu ar fi fost ceea ce spunea că este, adică Cristos, Fiul lui Dumnezeu, ar fi fost Anticristul! Dacă ar fi fost numai un om, nu ar fi fost nici măcar un om drept. Dar El nu a fost numai un om. El voia să îl disprețuim sau să îl adorăm: să îl disprețuim ca pe un om oarecare sau să îl adorăm ca pe un adevărat Dumnezeu și ca pe un adevărat om. Aceasta este alternativa pe care El ne-o oferă.

Dacă El este ceea ce afirmă că este, adică un Mântuitor, un Răscumpărător, avem, așadar, un Cristos energic, un conducător demn de a fi urmat în aceste timpuri îngrozitoare; acela care va învinge lesne moartea, distrugând păcatul, tristețea și disperarea; un conducător pentru care ne putem jertfi total, fără ca totuși să ne pierdem libertatea, ci dobândind-o, și pe care putem să o păstrăm până în ziua morții noastre.

Astăzi avem nevoie de un Cristos care, făcându-și un bici din funii, să îi alunge din noile noastre temple pe cei care așteaptă acolo să cumpere și să vândă; de un Cristos care să dojenească smochinii fără roade; de un Cristos care să vorbească despre cruci și despre jertfe și al Cărui glas să se asemene cu vuietul mării pe timp de furtună și care, totuși, să nu ne permită să ciugulim și să alegem printre cuvintele Sale, dându-le la o parte pe cele dificile și acceptându-le numai pe cele care plac fanteziei noastre. Avem nevoie de un Cristos care să restabilească indignarea morală, care să ne facă să urâm cu ardoare răul și să iubim binele până acolo încât să putem bea moartea asemenea apei.

Ven. Fulton J. Sheen
Viața lui Cristos

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Cunoști viața Venerabilului Fulton J. Sheen?

Citește despre viața lui
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 20 decembrie 2016
ID intern: 00437