Nu vă temeți să fiți sfinți

Papa Ioan Paul al II-lea

Tineri ai Europei: lăsați-vă înnoiți de Cristos! Noua evanghelizare, ai cărei protagoniști trebuie să fiți, începe cu propria persoană, prin convertirea inimii la Cristos. Trăiți în intimitate cu El; redescoperiți în rugăciune bogățiile Persoanei Sale și ale misterului Său; îndreptați-vă spre El când aveți nevoie de harul iertării; căutați-l în Euharistie, izvorul vieții; slujiți-l în săracii și nevoiașii care așteaptă venirea Sa. Nu vă mulțumiți cu mediocritatea! Împărăția cerurilor este pentru cei care sunt hotărâți să intre în ea. […] Nu vă fie teamă să fiți sfinți! Aveți curajul și umilința să vă prezentați lumii cu hotărârea de a fi sfinți, căci libertatea deplină și adevărată se naște din sfințenie.

Sf. Ioan Paul al II-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Acesta ar trebui să fie posterul care să stea în camera oricărui tânăr. Îndemnul său la sfințenie ar trebui să fie înscris nu doar pe tricouri, ci mai ales în minte și inimă, trăit în toată ființa de orice tânăr (și nu numai). Nu am fost creați să fim „așa și așa”, normali, bunicei, undeva între Hitler și Maica Tereza. Am fost creați să fim sfinți!

Alte informații

Citatul este din mesajul Papei Ioan Paul al II-lea pentru întâlnirea de tineret de la Santiago de Compostela din 1999. Legătura de mai jos este spre textul în limba engleză.

Citește textul integral

Cunoști viața Sfântului Ioan Paul al II-lea?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 2 aprilie 2016
ID intern: 00071